Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на 166 с V6 двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И на мен ми е абсолютен фаворит, като цена и състояние, но за момента не мога да отделя толкова пари само за колата. Да не забравяме, че след покупка следва регистрация, задължителна смяна на консумативи и евентуални належащи ремонти. Ако не си намеря кола още месец, може би ще успея да събера още малко да взема на колегата Алфата, пък и дори да ми стои после само в гаража, нали ще мога да я гледам и припалвам когато си поискам
    Diesel is the fuel of Satan

1999 Alfa Romeo 166 3.0 V6, Aurora Nuvola Pearl

Comment

В Дупница гледах 2 или 3 166 3.0, дори не бяха обявени в интернет. Особено едната не беше лоша. А и можеш да бръмчиш на воля там. Това преди 2-3 месеца
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

А тези двете някой случайно дали ги е оглеждал ; http://www.mobile.bg/11273695719859216
        http://www.mobile.bg/11273657126821087
        и двете ми се струват в добро състояние едната с ръчните скорости я огледах само отвън защото нямаше кой да я отключи...не можах да добия представа за колата а до автоматика така и не можах да стигна .

Comment

Първоначално публикувано от freezy Покажи съобщение
          А тези двете някой случайно дали ги е оглеждал ]
          и двете ми се струват в добро състояние едната с ръчните скорости я огледах само отвън защото нямаше кой да я отключи...не можах да добия представа за колата а до автоматика така и не можах да стигна .
          На този линк който посочваш, 166-цата ми се струва много позната и, ако колата се намира на Горубляне значи е същата която гледах преди около месец. На първо четене изглеждаше много запазена, двигателя ми се струва, че работи много добре, имаше респонс в педала на място, не пушеше, салона е в перфектно състояние, и външно няма забележки, не я карахме, но продавача предложи да я поразкършим. Същия ден с колегата code имахме път до Враца и на връщане се отбихме до Горубляне, огледахме всички 166-ци с големи мотори 2.0турбо и 2.5 които имаше, само димящи боклуци в окаяно състояние, ако тази кола от линка е на Горубляне си заслужава по-обстоен преглед.

Last edited by Доко; d.m.y г., 15:40.

Comment

Здравейте колеги!

Тези горните две изглеждат добре, но са 2.5, аз търся 3.0 или 2.0 турбо. Благодаря все пак за линковете! Днес имах път по Е79 и прегледах дупнишките автокъщи, но не открих нито една 2.0 турбо или 3.0. Имаше само една 2.5, която не изглеждаше особено добре. Като се върнах в София обиколих цялото Горубляне, като от тези, които сте дали като линкове, видях зелената http://www.mobile.bg/11273657126821087, но не съм я пробвал или оглеждал.
            Продължавам търсенето, ако сте виждали някъде че се продават такива или имате информация ще се радвам да споделите.

Comment

Колега погледни тази, има малко забележки http://www.mobile.bg/11281190979931875
              Last edited by Megadet; d.m.y г., 19:55.
              Alfa 166jtd,1999

Comment

Жоро, шансът да намериш читава 166-ца в България е под критичния минимум. По-добре търси вариант за докарване от Германия или Швейцария.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
                  Колега погледни тази, има малко забележки http://www.mobile.bg/11281190979931875
                  Тази ще я видя през уикенда. Един познат отиде да я провери, каза че не била лоша, естествено има дребни забележки, но си заслужава да се погледне. Ще пиша като я видя. Благодаря!

Comment

Успех в намирането на 166 колега,в момента наистина има само боклуци
                    Alfa 155 1.7,1.8 ex
                    Alfa 166 2.4 3 ex
                    155 1.8 MY 95 sport

Comment

Загледах една 166 турбо от Сливен http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11255875332395227&f 1=details, но нямам път натам скоро. Ако някой колега се отзове и има възможност да я види и да сподели дали си заслужава да ходя, ще съм безкрайно благодарен! Открих, че е на пазара от април месец и са й свалили цената с 600 лв. от първоначалната обява.
                      Относно Алфата от Пловдив от пост 21, моят познат каза, че имало теч от казанчето за хидравличната течност и съединителят е свършил. Знам, че проблемът с хидравличната течност е типичен за 166, може ли да разясните евентуално в какво се изразява и колко струва, за да знам колко да искам да се свали от цената. Съединителя го видях - за този двигател на Валео е около 400 лв., смяната отделно.
                      Last edited by joros; d.m.y г., 01:26.

Comment

В Сливен не става. Няма кожа, ел. седалки, чейнджър, навигация, гуми, накладки на свършване. Джантите са зле. И най-вече - двигателя работи добре само докато не затопли малко. След това почва да се тресе.
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ясно защо не се е продала толкова време... Благодаря много за бързия отговор!
                          Исках да видя първо всички варианти в България и след това да обърна глава на запад, все пак никога не знаеш, може и да ми излезе късмета. В Дупница например, един познат от автокъща каза, че преди седмица негови колеги докарали от Холандия една 3.0 166 и на следващия ден още, даже преди да я пуснат в интернет, са я купили. Общото мнение обаче беше, че тези коли са непродаваеми - висок разход, грижлива поддръжка и пр. - съответно никой не рискува да внесе такава. Ще пътувам към Германия в началото на септември и ако до тогава нищо не се е намери тук, се надявам да си харесам кола поне там.
                          Last edited by joros; d.m.y г., 10:22.

Comment

Първоначално публикувано от joros Покажи съобщение
                            Ясно защо не се е продала толкова време... Благодаря много за бързия отговор!
                            Исках да видя първо всички варианти в България и след това да обърна глава на запад, все пак никога не знаеш, може и да ми излезе късмета. В Дупница например, един познат от автокъща каза, че преди седмица негови колеги докарали от Холандия една 3.0 166 и на следващия ден още, даже преди да я пуснат в интернет, са я купили. Общото мнение обаче беше, че тези коли са непродаваеми - висок разход, грижлива поддръжка и пр. - съответно никой не рискува да внесе такава. Ще пътувам към Германия в началото на септември и ако до тогава нищо не се е намери тук, се надявам да си харесам кола поне там.
                            По-добре въобще не се занимавай тук, а направо изчакай ходенето до Германия.
                            А като отидеш там можеш да погледнеш дали има читави 166-ци 2.4 ЖТД от 2002-ра 2003-та, че аз отдавна съм се отчаял, че ще намеря тук.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Колега, приятелски съвет - не взимай подобна кола с такъв мотор от нашите автотърговци. Салоните тук са пунктове за реекспорт на гробници от италианските морги основно. Това все още е така. Лично си се убедил. Не си вкарвай таралеж в гащите, защото ще ти излезне през носа. Доколкото разбирам и финансовият ресурс е в известна степен ограничен - обмисли внимателно импулса си да се хвърлиш на такъв мотор. Поддръжката е скъпа, разходът е много висок, данъците - също. И отново - от местен автосалон недей да рискуваш, защото рискът ще е неоправдан.
                              Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от joros Покажи съобщение
                                Изглежда страхотно
                                Аз загледах една V6 3.0, ръчни скорости, в Бургас http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...Alfa-romeo_166 Изглежда добре на снимките, но ми е доста далече, пък и нямам път натам да я погледна. Ако някой ден ти се прислуша V6 саундтрак, можеш да я навестиш и ще се радвам да споделиш после в какво състояние е
                                Колега,тази е продадена вчера.Днес проверих.Автокъщата се намира в кв.Ветрен.Това е, което аз научих.Успех!
                                Защо ли обявата още е активна....
                                Last edited by me4o4ko; d.m.y г., 14:23.
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                                Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                                http://www.family-sozopol.com/

Comment

Working...
                                X